Folie voor waterkering

N

Marktleider in bouwfolie

N

Just in time delivery

N

Uitgebreide kwaliteitsbewaking

Bekijk hier alle folie voor waterkering

Er zijn verschillende soorten folies die voor waterkering kunnen zorgen. Vaak worden deze gebruikt om voegen af te dichten in “overgangen” zoals langs bijvoorbeeld kozijnen. De waterkerende folie zorgt er voor dat water vanuit die overgangen in de voeg op een juiste en gecontroleerde manier afgevoerd wordt. Hieronder zullen we drie verschillende, maar veelgebruikte waterkerende folies bespreken.

DPC folie

DPC folie is een Low Density Prolyethyleen folie en wordt voornamelijk gebruikt als waterkerende folie langs kozijnen. Het is een eenvoudig te verwerken materiaal, die bestand is tegen alkalische elementen die in cement voor kunnen komen. Het rot niet en heeft een lange levensduur, mits niet langdurig blootgesteld aan UV.

PVC folie

PVC folie (Poly Vinyl Chloride) is goed bestand tegen UV straling en wordt dan ook veel ingezet langs kozijnen en voegen waar er sprake is van een lage UV belasting. Het is soepel en daardoor eenvoudig te verwerken. PVC rot niet en is goed bestand tegen alkalische elementen. Daarnaast wordt PVC ook standaard gebruikt als slabbe van een lateislabbe. Door inwerking van UV verdwijnen de weekmakers uit de PVC. Bij volledige belasting van de PVC door UV, adviseren wij onze EPDM folie.

EPDM folie

EPDM folie (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een zeer elastische en blijvend flexibele waterkeringsfolie. Het is extreem UV-stabiel en heeft een levensduur van minimaal 40 jaar. EPDM folie is onderhoudsarm en makkelijk te verwerken zelfs bij lage temperaturen. EPDM folie is in veel verschillende dikte en breedtematen te verkrijgen. Daarnaast zijn er ook zelfklevende EPDM soorten voorzien van een acrylaat of butyl kleeflaag.