Dampremmende folie

N

Marktleider in bouwfolie

N

Just in time delivery

N

Uitgebreide kwaliteitsbewaking

Dampremmende folie

Dampremmende folie is een folie de gebruikt wordt aan de warme zijde (binnenzijde) en als doel heeft om te verhinderen dat waterdamp in de constructie komt. Water of waterdamp in een constructie kan leiden tot grote problemen, zoals rot of corrosie. Het is om die reden belangrijk om een goede dampremmende schil aan de binnenzijde van de constructie te creëren. Over het algemeen wordt hiervoor een PE folie met een dikte van ten minste 150mu (0,15mm) gebruikt.

Dit soort dampremmende folie is in een grote verscheidenheid aan breedte- en lengtematen en kleuren te verkrijgen. De basis voor de dampremmende folie is over het algemeen PE, polyethyleen, maar kan in samenstelling enorm verschillen. Zo bestaan er PE dampremmers gemaakt uit “Virgin”, maar ook uit regeneraat en zelf uit Post-Consumer materiaal.

“Virgin” materiaal is 100% nieuwe polyethyleen. Dit levert de mooiste, meest transparante en heldere dampremmende folie op. Deze dampremmende folie wordt onder de naam Profol PE aangeboden.

Een dampremmende folie gemaakt van regeneraat is een mix van “Virgin” materiaal met materiaal dat tijdens eerdere producties als afval of uitval het proces heeft verlaten en nu voor een tweede maal de productie doorloopt. Deze dampremmende folies worden verkocht onder de naam Ecofol PE.

Post-Consumer polyethyleen is een nieuw soort dampremmende folie die 100% is vervaardigd van polyethyleen welke ter recycling is aangeboden door de consument. Dit is de meest duurzame vorm van polyethyleen en daarmee de meest duurzame dampremmende folie.

Welk van de bovenstaande polyethyleen soorten u kies, maakt voor de dampremmende werking en specificaties geen verschil. Alle drie de soorten zijn uitstekend geschikt voor de toepassing.

Op plaatsen in de constructie waar extreem veel waterdamp is, wordt een zwaardere PE dampremmende folie of folie met een aluminium laag aangeraden. Welke het meeste geschikt is voor uw situatie is onmogelijk in een paar alinea’s aan te geven. Wij raden u daarvoor aan contact met onze foliespecialist op te nemen. Vaak moet er een dampspanningsberekening worden gemaakt door uw ingenieursbureau. Enkele voorbeelden van zwaardere dampremmende folies of dampremmende folies met andere unieke eigenschappen zijn:

Profol Reflex

Dampremmende folie met opgedampte reflecterende aluminium laag voor een betere isolatie, een hoge SD-waarde van maar liefst 180m1 en werkt RC verhogend.

Profol ISO-Reflex

Dampdicht PP luchtkussen met aluminium toplaag voor een nog betere isolatie, een SD-waarde van 100m1 en werkt RC verhogend.

Profol Varia

Intelligente variabele dampremmer, waarbij de SD-waarde tussen de 0,5 en 30m1 ligt, afhankelijk van de luchtvochtigheid.

Morgo Alutrix

Enkelzijdig klevende aluminium versterkt met glasweefsel wapening voor de meest extreme omstandigheden. Met een SD-waarde van meer dan 1500m1.