Dakfolies

N

Marktleider in bouwfolie

N

Just in time delivery

N

Uitgebreide kwaliteitsbewaking

Dakfolies

Onder dak folie wordt de waterkerende dampopen folie aan de buitenzijde (koude zijde) van het dak verstaan. Er bestaan een groot aantal verschillende dak folie, elk met z’n eigen specificaties en toepassingsgebieden.

Op een standaard gesloten dak kan vaak een goede kwaliteit non-woven spinvlies folie al volstaan. Eis hierbij is wel dat het dak een minimale hellinghoek heeft van 25°. Voldoet het dak hieraan, dan zijn de MorgoVent 120, MorgoVent 150 of de MorgoVent VX zeer geschikte dak folies.

 

Heeft het dak een flauwere hellinghoek dan 25° dan is het raadzaam een dak folie te kiezen welke bestand is tegen een groter waterkolom. Deze folies zijn beter geschikt voor het extra water wat een flauw hellend dak met zich mee brengt. Er is al een dak folie die gebruikt kan worden bij een hellingshoek van slechts 5°, de MorgoTop ZF. Zit de hellingshoek tussen de 5° en 10° dan is de MorgoTop FH geschikt. Bij een hellingshoek tussen de 15° en 25° kunt u prima toe met de MorgoTop Standaard.

Daarnaast kan het zijn dat uw dak is voorzien van zonnepanelen. Het gebruik van zonnepanelen op een dak kan tot een toename van de temperatuur in uw dak leiden. Het is raadzaam hier rekening mee te houden in uw keuze voor een dak folie. Bij een dakhelling van 15° of meer kunt u kiezen tussen de MorgoTop Solar of de MorgoTop Standaard FR, welke over brandklasse B-s1,d0 beschikt.